Cookie-urile ne ajută să oferim serviciile noastre. Utilizând aceste servicii, acceptați modul în care utilizăm cookie-urile. Aflați mai multe.

Termeni și Condiții

 1. Informatii importante
 2. Informatii legate de plata
 3. Garantii
 4. Preturi/Disponibilitatea produselor
 5. Limitarea responsabilitatii
 6. Informatii confidentiale
 7. Conditii de returnare
 8. Plata
 9. Livrare
 10. Comparare de preturi
 11. Cadouri
 12. Pachete speciale
 13. Testare de produse
 14. Produse defecte
 15. "Trebuie achizitionat impreuna cu echipament"
 16. Asistenta tehnica
 17. Timpul de procesare
 18. Schimbarea comenzii
 19. Anularea comenzii

ESTE NECESARA CITIREA CU ATENTIE A TERMENILOR SI CONDITIILOR LEGATE DE COMERCIALIZAREA SI ACHIZITIONAREA PRODUSELOR.

TERMENII SI CONDITIILE DE ACHIZITIONARE A PRODUSELOR SE LIMITEAZA LA CELE SPECIFICATE IN ACEASTA SECTIUNE A SITE-ULUI.
ORICE TERMENI ADITIONALI SAU DIFERITI TRIMISI IN ORICE FORMA CATRE DUMNEAVOASTRA ("CLIENT") SE CONSIDERA A FI MODIFICARI ALE CELOR COMUNICATE AICI.

PRIN ACCEPTUL DAT PENTRU LIVRAREA PRODUSELOR DE CATRE SUCURSALA VERASYS MENTIONATA PE FACTURA FISCALA SAU PE ALTA DOCUMENTATIE VERASYS, CLIENTUL ISI MANIFESTA ACORDUL IN MOD EXPRES SI NEECHIVOC SI ACCEPTA ACESTI TERMENI SI CONDITII DE ACHIZITIONARE A PRODUSELOR, CU EXCEPTIA CAZULUI IN CARE CLIENTUL SI VERASYS AU SEMNAT UN ACORD SEPARAT, SITUATIE IN CARE ACORDUL VA GUVERNA. ORICE DESCRIERE GENERALA A TIPURILOR DE PRODUSE, PRECUM SI REZULTATELE AFISATE PE SITE-UL VERASYS (“SITE”), NU CONSTITUIE PARTE A ACORDULUI DINTRE VERASYS SI CLIENT.

DEFINITII SI TERMENI

Vanzator – VERASYS

Cumparator – persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Client – persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Verasys (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Verasys si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

Utilizator – orice persoana fizica/juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.).

Lista – pagina web in care Cumparatorul/Utilizatorul poate adauga Bunuri pe care le considera a fi preferate si pe care, ulterior, le poate adauga in cosul de cumparaturi .

Site – domeniul www.verasys.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Continut
•    toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament  electronic;
•    continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
•    orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
•    informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
•    date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Intrebare – Chat online - dialog intre Client si Vanzator  cu scopul de a obtine informatii despre produsele sau serviciile din pagina respectiva.

Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Clientului/Utilizatorului/Cumparatorului care a adresat o intrebare in Site, in pagina unui anumit produs. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un Vanzator unui Client/Utilizatorului/Cumparator in cadrul unei discutii.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail) asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Taxa de timbru verde – valoarea exprimata in lei, platita de catre Vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

1. Informatii importante

Termenii si Conditile de Achizitionare a Produselor constituie un contract obligatoriu intre Client si VERASYS si vor fi numiti in continuare fie “Termeni si Conditii de Achizitionare a Produselor”, fie “Acord”. Clientul accepta acesti Termeni si Conditii de Achizitionare a Produselor in momentul in care achizitioneaza de la VERASYS sau plaseaza o comanda catre VERASYS sau atunci cand cumpara de pe Site.
Acesti Termeni si Conditii de Achizitionare a Produselor pot fi schimbati fara notificare prealabila. Termenii si Conditiile de Achizitionare a Produselor afisati pe Site in momentul in care clientul plaseaza o comanda vor guverna comanda respectiva, cu exceptia cazurilor in care s-a incheiat un alt acord in scris intre VERASYS si Client.
Clientul este de acord sa primeasca informatii electronice, care pot fi oferite prin intermediul unui browser web sau printr-o aplicatie e-mail. Clientii individuali isi pot retrage consimtamantul pentru primirea de informatii electronice sau pot alege sa primeasca informatii in forma non-electronica contactand VERASYS. Semnaturile electronice (sau cópii ale semnaturilor trimise prin mijloace electronice) sunt echivalentul documentelor scrise si semnate.

IN CAZ DE PROCURARE A SERVICIILOR VERASYS, INDEPENDENT SAU ODATA CU ACHIZITIONAREA PRODUSELOR, RESPECTIVELE SERVICII VOR FI SUPUSE ACESTOR TERMENI SI CONDITII.

Clientul poate emite o comanda pentru scopuri strict administrative. Termenii si conditiile aditionale sau diferite, continute de o astfel de comanda, sunt nule si neavenite. Niciun curs anterior al relatiilor de afaceri dintre parti, nicio uzanta de comert, niciun ordin de plata (in forma electronica sau scrisa) si nicio factura fiscala legata de acesta nu vor fi relevante pentru a determina intelesul acestor Termeni si Conditii de Comercializare a Produselor. Acest Acord contine intelegerea completa intre parti cu privire la cele continute aici, depasind si inlocuind in intregime toate comunicarile anterioare, precum si acordurile si intelegerile actuale, fie ca sunt orale, scrise, electronice sau subintelese, existente intre parti cu privire la subiectul discutat aici.

2. Informatii legate de plata

Verasys se adreseaza exclusiv persoanelor juridice cu capital privat sau de stat.
Produsele sunt vândute în mod exclusiv clienților finali din sectorul privat sau de stat.

Comenzile nu obliga in vreun fel VERASYS pana in momentul in care sunt livrate. Clientii se angajeaza sa plateasca pretul total de achizitie al produselor plus livrarea (acolo unde este cazul), in cazul in care aceasta nu e preplatita de Client. Termenii de plata sunt stabiliti de VERASYS. Proformele si facturile fiscale trebuie achitate in limitele perioadei specificate pe document, masurata de la data emiterii.

3. Garantii

VERASYS nu este producatorul bunurilor achizitionate de Client. Garantiile oferite apartin producatorului, nu VERASYS sau Sucursalelor sale. In procesul de achizitionare a produselor, Clientul se bazeaza numai pe specificatiile producatorului si nu se bazeaza pe afirmatii, specificatii, fotografii sau alte ilustratii care reprezinta produsele si care sunt furnizate de VERASYS sau Sucursalele sale. VERASYS SI SUCURSALELE SALE ISI DECLINA ORICE RESPONSABILITATE IN LEGATURA CU GARANTIILE EXPRIMATE SAU IMPLICITE, LEGATE DE PRODUSE, INCLUZAND, DAR NELIMITANDU-SE LA: TITLU DE GARANTIE, ACURATETE, VANDABILITATE SAU POTRIVIRE PENTRU UN SCOP PRECIS, GARANTIE DE NON-VIOLARE SAU ORICE GARANTIE LEGATA DE SERVICIILE UNEI TERTE PARTI. DECLARATIA DE DECLINARE A RESPONSABILITATII CONTINUTA IN ACEST PARAGRAF NU AFECTEAZA TERMENII SI CONDITIILE NICIUNEI GARANTII DE PRODUCATOR.

VERASYS nu este responsabila pentru si nicio responsabilitate nu deriva din intarzieri legate de livrare, intarzieri care rezulta din circumstante dincolo de controlul VERASYS, incluzand, dar nelimitandu-se la: indisponibilitatea produselor, intarzierea produselor, intarzieri cauzate de incendii, conditii meteo nefavorabile, caderi de curent, probleme legate de procesul de munca, razboi, acte de terorism, embargou, forta majora sau acte/legi ale unui guvern sau agentii. Orice date de livrare furnizate de VERASYS si orice pretinse termene limita continute in orice alt document sunt pur estimative.

4. Preturi / Disponibilitatea produselor

VERASYS isi rezerva dreptul de a face schimbari ale preturilor si produselor din motive ce includ, dar nu se limiteaza la: fluctuatii de piata, discontinuitate a produselor, indisponibilitate a produselor, schimbari ale pretului producatorului si erori in reclame. Toate comenzile depind de disponibilitatea produselor. Prin urmare, VERASYS nu poate garanta onorarea comenzilor Clientului.

5. Limitarea responsabilitatii

IN NICI UN CAZ SI IN CIUDA ESUARII SCOPULUI ESENTIAL AL CELOR COMUNICATE AICI, VERASYS, SUCURSALELE, FURNIZORII SAI, SUBCONTRACTORII SAU AGENTII SAI NU VOR FI RESPONSABILI PENTRU:

(A) ORICE PAGUBE INCIDENTALE, INDIRECTE, SPECIALE, PUNITIVE SAU REZULTATIVE, INCLUZAND, DAR NELIMITANDU-SE LA, PIERDEREA PROFITULUI, PIERDEREA AFACERII, A VENITURILOR SAU A ECONOMIILOR, CHIAR DACA FIRMA VERASYS A FOST AVERTIZATA IN LEGATURA CU POSIBILITATEA UNOR ASEMENEA PAGUBE SAU CHIAR DACA ACESTE PAGUBE SUNT IN ALT FEL PREVIZIBILE, PENTRU FIECARE CAZ, INDIFERENT DACA O SPECIFICARE A UNEI ASEMENEA RESPONSABILITATI ESTE MENTIONATA IN CAZ DE ANULARE A CONTRACTULUI, GARANTIE, NEGLIJENTA, RASPUNDERE STRICTA SAU IN ALT CAZ DE RESPONSABILITATE;
(B) ORICE REVENDICARI, CERERI SAU ACTIUNI IMPOTRIVA CLIENTULUI INTREPRINSE DE O TERTA PARTE;
(C) ORICE PIERDERE SAU REVENDICARE PROVENITA DIN SAU IN CONEXIUNE CU IMPLEMENTAREA DE CATRE CLIENT A CONCLUZIILOR SAU RECOMANDARILOR VENITE DIN PARTEA VERASYS SAU SUCURSALELOR, BAZATE PE, REZULTATE DIN SAU IN ORICE FEL LEGATE DE PRODUSE; SAU
(D) ORICE INDISPONIBILITATE A PRODUSULUI IN CEEA CE PRIVESTE UTILIZAREA SAU ORICE DATE SAU SOFTWARE PIERDUTE, AFECTATE SAU CORUPTE.

6. Informatii confidentiale

Fiecare parte anticipeaza necesitatea acordarii accesului la informatia de natura confidentiala (numita in continuare “Informatii confidentiale”) apartinand partii respective, Sucursalelor sau unei terte parti, catre cealalta parte, in procesul de realizare a acestui Acord. "Informatii confidentiale" se refera la orice informatii sau date in forma orala, electronica sau scrisa pe care partea receptoare le cunoaste sau are motive de a le considera proprietate sau confidentiale si care sunt dezvaluite de una din parti in legatura cu acest Acord sau la care partea receptoare poate avea acces in legatura cu acest Acord. Informatiile confidentiale nu vor include informatii care:

 1. devin cunoscute publicului fara vreo interventie rau-intentionata a partii receptoare;
 2. au fost cunoscute de catre partea receptoare sau devin cunoscute partii receptoare de la o terta parte, care are dreptul de a le dezvalui sau care nu are nicio obligatie de confidentialitate fata de partea care dezvaluie in legatura cu informatiile respective; sau
 3. sunt dezvoltate independent de catre agenti, angajati sau subcontractori ai partii receptoare care nu au acces la astfel de informatii. In masura posibilitatilor, informatiile de natura confidentiala ar trebui sa fie clar identificate sau denumite astfel de catre partea care le dezvaluie. Neidentificarea sau nedenumirea in conformitate a Informatiilor Confidentiale nu constituie dovada ca astfel de informatie nu este confidentiala sau protejabila.

Dezvaluirile Informatiilor Confidentiale se vor limita la:

 1. acei indivizi care sunt parte a acestui Acord si pentru care este necesara cunoasterea acestor Informatii Confidentiale in scopul de a furniza sau primi produse sau in alt scop legat de acest Acord; sau
 2. companie, consilieri legali si financiari, pastrandu-se confidentialitatea pentru fiecare caz in parte. La cererea scrisa a uneia dintre parti, cealalta parte va returna Informatiile Confidentiale sau va asigura distrugerea Informatiilor Confidentiale apartinand celeilalte parti.

Daca partii receptoare i se cere de catre o autoritate guvernamentala sau de reglementare prin lege, regulament, prin proceduri judiciare sau administrative, sa dezvaluie Informatiile Confidentiale, partea receptoare va anunta VERASYS.

VERASYS se angajeaza sa pastreze confidentiale informatiile primite de la utilizatori, exceptand situatiile in care aceste informatii sunt solicitate de catre autoritati oficiale, prin proceduri legale.

7. Conditii de returnare a produselor defecte

Un produs defect returnat in vederea inlocuirii poate fi reparat sau inlocuit.. Produsele defecte care dispun de politici speciale de rambursare si returnare, precum si de termene limita, trebuie returnate in limitele de timp specificate pentru fiecare produs. Toate produsele vandute prin intermediul VERASYS se supun termenilor si conditiilor continute in prezentul document. Produsele alterate fizic nu pot fi returnate. 
Indepartarea sau alterarea numarului de serie al unui produs sau sticker-ului cu numar de serie va impiedica sa beneficiati de Politica de Returnare VERASYS. Produsele returnate catre VERASYS cu numar de serie care lipseste, alterat sau stricat nu vor beneficia de serviciile RMA si va vor fi returnate.
Cererile de returnare ale clientilor VERASYS trebuie facute in termen de 10 zile de la data facturarii.

Clientii sunt rugati sa returneze produsele integral, inclusiv cutia producatorului, materialele de impachetare, toate manualele de utilizare, certificatele de garantie si accesoriile.

Politica de returnare este conditionata de diferitele politici ale producatorilor. VERASYS isi rezerva dreptul de a declina cereri de returnare bazate pe alte politici decat cea proprie.
Pentru a expedia produsele pe care le doriti sa le returnati, este necesar sa aveti la indemana urmatoarele informatii atunci cand solicitati numar RMA: numar client, numar factura, numar serie, motivul returnarii, actiunea ce urmeaza a fi intreprinsa (inlocuire/reparatie/returnare). Mentionati, de asemenea, daca ambalajul (cutia) a fost deschis sau are sigiliul producatorului. Este de preferat sa nu alterati in niciun fel cutia producatorului.

Clientul este responsabil pentru taxele de livrare catre centrul de distributie VERASYS in ceea ce priveste toate produsele care sunt returnate catre VERASYS. 
Produsele schimbate sau inlocuite vor fi livrate clientului de catre VERASYS, cheltuielile fiind suportate de VERASYS. Se utilizeaza aceeasi metoda de livrare ca aceea folosita de Client pentru a returna produsele catre VERASYS. In cazul in care curierul ales de Client nu este cel utilizat de VERASYS, va fi aleasa o metoda de livrare comparabila.
Clientul este responsabil pentru pierderea sau daunele aduse produselor care sunt returnate catre VERASYS. De aceea, este de preferat asigurarea returnarii produselor in caz de pierdere sau dauna.

Adresa de returnare este Verasys International , str. Soveja, nr. 73, Bucuresti, sector 1.
Nereturnarea produselor defecte in conformitate cu termenii si conditiile mentionate mai sus si cu perioada relevanta pentru returnare este considerata a fi echivalenta cu acceptarea produselor.

8. Metode de plata

Plata produselor pe baza facturii proforme care se trimite prin e-mail sau fax, in urma efectuarii unei comenzi de catre Dvs.
Pentru produsele care nu sunt disponibile imediat, confirmarea comenzii se face prin achitarea unui avans cuprins intre 10% si 30% din valoarea totala a produsului; in acest sens veti primi o proforma din partea operatorilor VERASYS.

Pentru a achita produsele comandate pe site-ul verasys.ro aveti la dispozitie urmatoarele optiuni:
– Plata online cu Card bancar 
– Ordin de plata

Plata online cu Card bancar

Pentru asigurarea securitatii tranzactiilor, Verasys foloseste platorma Mobilpay
Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv prin intermediul platformei de plata Mobilpay. 
Verasys nu solicita si nu stocheaza niciun fel de detalii referitoare la cardul dvs.
Nu se percepe nici un comision suplimentar pentru tranzactii.

Ordin de plata

Plata prin Ordin de plata se face doar in baza facturii proforme emise de Verasys valabila 24 de ore.
Livrarea produselor se face dupa incasarii platii

9. Livrare

Livrarea produselor se face la adresa specificata de Dvs. prin curieri in oriunde in tara si in anumite cazuri, datorita specificului comenzii, livrarea se poate face si de catre logistica proprie doar in Bucuresti 
Termenul de livrare pentru produsele care sunt disponibile imediat este cuprins intre 3 si 48 ore, oriunde in tara. Pentru produsele care nu sunt disponibile imediat si ale caror termene de livrare pot veni direct de la producatori sau distribuitori, veti primi mai multe detalii de la operatorii nostri, in urma unei cereri din partea Dvs.
Informarea din partea noastra asupra acestor termene va fi continua.

Verasys va pune la dispozitie urmatoarele modalitati de livrare a produselor comandate pe site:
Livrare prin curier
Pentru produsele vandute pe site-ul verasys.ro, livrarea se face prin Fan courier de luni pana vineri.
Ridicare de la sediul Verasys
Puteti ridica comenzile plasate online din depozitul Verasys situat in Bucuresti, sector 1, str. Soveja, nr. 73   de luni pana vineri in intervalul orar 9:30-17:00

10. Comparare de preturi

VERASYS nu afiseaza comparativ preturile competitorilor, dar va onora preturile afisate pe site-urile cu comparari de preturi unde este expusa oferta VERASYS. Pentru confortul dumneavoastra, toate preturile curente ale produselor sunt afisate pe site si sunt actualizate in timp real.

11. Cadouri

Pentru ca isi apreciaza clientii, VERASYS ofera cadouri suplimentare odata cu achizitionarea produselor alese. Ofertele de cadouri sunt disponibile in limita stocului.

12. Pachete speciale (de tip combo/bundle)

Pachetele speciale sunt oferite de VERASYS ca metoda de achizitionare a doua produse impreuna la un pret redus. Ofertele sunt disponibile in limita stocului pentu ambele produse. VERASYS nu garanteaza compatibilitatea produselor incluse in pachet. Daca exista probleme sau intrebari legate de compatibilitate, contactati producatorul.
* Atentie, daca un produs este afisat ca fiind "gratis" sau cadou intr-un pachet special, i se poate percepe taxa de livrare.

13. Testare produse

VERASYS livreaza produsele in conditiile in care au fost primite de la producatorul/distribuitorul original. VERASYS nu testeaza produsul inainte de livrarea marfii.

14. Produse defecte

Daca primiti colete deteliorate , este recomandat sa refuzati produsele respective in momentul livrarii originale. Daca coletele deteliorate sunt acceptate de la curier, este recomandat ca ele respective sa fie notate pe fisa curierului (procesul verbal primire-predare). Anuntati in termen de 24 de ore de la receptie, in scris, prin email catre suport@verasys.ro. Trimiterea in timp util a acestei informatii este necesara pentru a inregistra cererea Dvs.

15. "Trebuie achizitionat impreuna cu echipament"

Principiul "trebuie achizitionat impreuna cu echipament" este mandatat de producatorul de software. In concordanta cu acesta, clientii VERASYS trebuie sa cumpere un calculator complet asamblat( Desktop, laptop) pentru a achizitiona software-ul aplicabil. Acest produs va fi inclus pe factura impreuna cu licenta.

16. Asistenta tehnica

VERASYS ofera consultatnta in alegerea produselor si pune la dispozitie toate informatiile oferite de producator.

17. Timpul de procesare

Comanda Dvs. va fi procesata imediat daca produsele sunt disponibile si daca nu sunt probleme cu verificarea datelor ce tin de modalitatea de plata.
VERASYS nu garanteaza livrarea in aceeasi zi. Comenzile nu sunt procesate in weekend sau in vacante legale.

18. Schimbarea comenzii

Puteti cere schimbarea comenzii in conditiile in care comanda nu a fost inca taxata in contul dvs. Contactati VERASYS in timpul orelor de program pentru a cere schimbarea comenzii. Este necesar sa aveti numarul de comanda site sau numarul de client la indemana pentru o mai buna asistenta. VERASYS nu incurajeaza trimiterea de solicitari legate de schimbari de comanda prin intermediul e-mailului. Este putin probabil ca mesajul va fi primit la timp pentru a se putea efectua o schimbare, din cauza numarului mare de e-mailuri primite zilnic.

19. Anularea comenzii

Puteti solicita ca o comanda sa fie anulata in conditiile in care comanda nu a fost deja procesata si livrata. Dupa livrarea produselor acestea nu se mai pot returna. Contactati VERASYS in timpul orelor de program pentru a solicita anularea comenzii. VERASYS nu incurajeaza trimiterea de solicitari de schimbari de comanda prin intermediul e-mailului. Este putin probabil ca mesajul va fi primit la timp pentru a se putea efectua o schimbare, din cauza numarului mare de e-mailuri primite zilnic.